Leren zeilen met een kajuitzeiljacht op het Lauwersmeer en de Waddenzee

Via Kajuitzeilen Lauwersoog kunt u les krijgen in het varen met een kajuitzeiljacht. Wij bieden verschillende mogelijkheden aan om kennis te maken met het kajuitzeilen. Het kajuitzeiljacht dat hiervoor wordt gebruikt is een Etap 28, een comfortabel kajuitzeiljacht met een lengte van 8,40 meter. Dit schip is ideaal voor lessen en beschikt over alles wat u nodig heeft om het leren varen met een kajuitzeiljacht onder de knie te krijgen.

Het Lauwersmeer
De lessen worden gegeven op het Lauwersmeer. Dit rustige, uitgestrekte meer is met uitstek geschikt voor het leren varen met een kajuitzeiljacht. Op nog geen 45 minuten van de stad Groningen ligt het Lauwersmeergebied, grenzend aan de dijk met de Waddenzee. Het Lauwersmeer is een rustig vaargebied in vergelijking met de Friese meren. U heeft dan ook alle ruimte om lange rakken te varen. Tevens varen we direct vanuit de jachthaven Noordergat het meer op, zonder een geul door te hoeven.

De Waddenzee
Varen op het meer verschilt sterk van het varen op zee. Op zee dient u rekening te houden met verschillende facetten; stroming, vaargeulen, waterstanden, etc. Na het leren varen op het Lauwersmeer is het mogelijk om ook de Waddenzee op te gaan. Het Lauwersmeer is d.m.v. een sluis verbonden aan de Waddenzee. U vaart vanuit de jachthaven binnen 5 minuten naar de sluis, waarna direct het zoute water u tegemoet komt.

Lesmogelijkheden
Wij zijn flexibel in het aanbieden van de lesmogelijkheden en bieden iedereen een les op maat. In samenwerking met zeilschool De Lauwer bieden we een totaalpakket aan voor mensen die nog niet kunnen zeilen. U begint in een open zeilboot (type polyvalk) om de belangrijkste onderdelen van het zeilen te leren. Een open boot reageert sneller en u leert goed hoe u dient om te gaan met de wind en het vaarwater. Na deze les stapt u over naar het kajuitzeiljacht, waarmee u leert manoeuvreren en zeilen.

Dit is een voorbeeld van een totaalpakket. In onderstaande tabel vindt u het tariefoverzicht.

  Prijs p/p
1 daagse zeilles € 125,-
3 daagse cursus (midweek) € 325,-
Les op eigen schip € 175,-

Bij een les voor 1 persoon wordt een ander tarief gehanteerd. Neem contact op voor meer informatie.